25.9 C
Sydney
24. siječnja 2021.
Nekategorizirano

Kako često osudimo nekoga na ‘prvi pogled’, ne zastanemo i ne pogledamo dublje?

Jedna porodica je uživala na plaži.

Djeca su se kupala u moru i gradila kule u pijesku kada se pojavila neka starica u prljavoj i poderanoj odjeći. Njezina sijeda i raščupana kosa vijorila je na vjetru.

Mumljajući nerazumljive riječi, vadila je nešto iz pijeska i trpala to u vrećicu. Roditelji su pozvali djecu i rekli im neka se „drže podalje od te starice“.

Kada je prošla pored njih, osmjehnula im se, ali oni joj nisu uzvratili.

Tek tjedan dana kasnije, kada se je obitelj spremala otići kući, doznali su da ova starica svaki dan skuplja komadiće stakla po plaži kako se djeca ne bi posjekla…

Kako često osudimo nekoga na ‘prvi pogled’, ne zastanemo i ne pogledamo dublje? Istina je često sakrivena našim fizičkim očima. Neka nam ovo došašće pomogne da otvorimo oči svog srca.

BONUS ISPOVEST:

Ostavila me poslije 2 godine, nismo se svađali, samo se udaljili jer je ona tako htjela.

Sumnjao sam da je našla drugog i tako se i desilo. Jedno veče zvoni mi neko na vrata, ja otvorim, ona, uplakana, masnica na licu.

Znao sam šta je odmah, uveo je unutra, smirio, sredila se, napravio joj klopu, topli čaj, pokrio ćebetom, zagrlio i zaspala je tako. Prenio je u svoju sobu, ja spavao u dnevnom. Srce mi se kidalo. Ujutru doručkujemo, ona krene da mi se izvinjava i kaže kako je pogriješila, pokuša da me poljubi, tad kad nisam umro neću nikad, ali odbio sam.

Izvor: novi.ba

Related posts

New home sales surge 18.9 percent in September, highest level in 10 years

U R

Homebuilder stocks hit on mortgage deduction proposal

U R

Real estate project in Dubai to be the ‘first major development’

U R

Leave a Comment