17.8 C
Sydney
20. listopada 2020.
Lifestyle

OVAJ DIO TIJELA NIKO NE PERE, A LEGLO JE BAKTERIJA: Postoji samo jedan način da ga očistite

Sigurno mislite da poštujete sve higijenske navike, ali kladimo se da ovaj dio tijela zanemarujete, a pravo je leglo bakterija.

U pitanju je pupak koji, kako kažu istraživanja, u sebi može da krije preko 60 različitih vrsta bakterija – i to kod onih koji zaista održavaju zavidnu ličnu higijenu. Kod onih koji znaju da preskoče tuširanje, stvar je još gora.

Pupak je idealno stanište za mrtve ćelije kože, ostatke sapuna, vlakna s odjeće i ostalu prljavštinu koja se kasnije pretvara u savršenu gozbu za bakterije koje izazivaju neprijatan miris i opasne infekcije.

KAKO ČISTITI PUPAK?

Da biste bili sigurni da je temeljno očišćen, iskoristite štapić za čišćenje ušiju, a pupak se čisti zavisno od toga da li je ispupčen ili uvučen.

pupak

UVUČEN PUPAK

Prije nego što uđete pod tuš, prvo štapićem na koji ste sipali medicinski alkohol dobro očistite pupak i sve prevoje. Onda, u toku tuširanja, na novi štapić stavite malo sapuna ili gela, pa ponovo detaljno očistite, isperite vodom i osušite peškirom.

pupak

ISPUPČEN PUPAK

Njega je znatno lakše očistiti, i dovoljno je da prelazire preko njega redovno sapunom i potom ga dobro osušite.

pupak

Izvor: novi.ba

 

Related posts

KRASTAVAC RASTE KAO LUD, GARANTUJEMO DOBAR UROD SAMO URADITE OVO: Poslušajte savjet stručnjaka, imat ćete ga U IZOBILJU!

U R

PRED SPAVANJE SAM MUŽU STAVILA BIJELI LUK POD JASTUK,naravno bez njegovog znanja! Ujutro kad se probudio SVJEDOČILI SMO ČUDU!

U R

ŠTA ZNAČI AKO VAS ZASVRBI LIJEVO UHO ILI DESNI LAKAT: EVO ŠTA VAS ČEKA, svima je pogodilo!

U R

Leave a Comment