15.5 C
Sydney
11. kolovoza 2020.
Lifestyle

SVAKO JUTRO OVO URADITE DA UBIJETE SVE BAKTERIJE KOJE SU VAM UŠLE U KUĆU: Niko ne zna za ovaj TRIK, A SPAŠAVA ZDRAVLJE

Svjetlost koju tijekom dana puštate u svoj dom može ubiti bakterije te pomoći u smanjenju respiratornih poteškoća, piše magazin Science Daily.

Istraživanje koje je na sveučilištu u Oregonu proveo tim na čelu s dr. Ashkaanom Fahimipourom pokazalo je da postoji povezanost između izloženosti svjetlu i broja bakterija u prašini.

Istraživači su tri sobe izložili različitim uvjetima. Jedna je soba bila u mraku, druga je bila izložena sunčevoj svjetlosti, a treća ultraljubičastim zrakama.

Soba s prašinom u koju je prodiralo sunce imala je 6 posto bakterija, a ona bez sunca 12 posto

p-592-roletna-04

Mračna soba je nakon 90 dana bila najprikladnija za život i razvoj bakterija te ih je u njoj bilo 12 posto više dok je u prostorijama izloženim sunčevim i UV zrakama bilo održivo 6,8 odnosno 6,1 posto bakterija.

pvc-roletna-2

Bakterije iz mračne sobe bile su povezanije s respiratornim problemima od bakterija iz druge dvije sobe.

61253426-bakterije-zaraza

Vrlo je teško iskorijeniti mikroorganizme iz bolnica i laboratorija. Sanitiziranje prostora nije najbolji pristup rješavanja bakterija. Neki su mikrobi za nas korisni, kao oni iz jogurta. Možda ima više smisla obogatiti okruženje u zatvorenom prostoru mikroorganizmima koji nisu štetni ili su čak korisni, smatraju ovi znanstvenici.

Izvor: novi.ba

Related posts

ŽENE SE KUNU U ČUDOTVORNE MOĆI OVE BILJKE ! Samo jedna šolja ovog čaja dnevno i GINEKOLOG VAM NEĆE TREBATI

U R

SIPALA JE SODU BIKARBONU U LAVOR S MLIJEKOM, PA ZAMOČILA NOGE Nije mogla vjerovati svojim očima, EVO ŠTA SE DESILO (VIDEO)

U R

OVO MORAJU ZNATI SVE ŽENE: “Jučer su mi otkrili rak dojke, a ovo je jedini simptom koji sam imala…”

U R

Leave a Comment