15.5 C
Sydney
11. kolovoza 2020.
Lifestyle

Iznenadit ćete se… PRIVLAČI NOVAC KAO MAGNET, OVU BILJKU ODMAH STAVITE U VAŠU KUĆU: Evo zašto je magična!

Ako želite dom da ispunite lijepom energijom i napunite novčanik, unesite krasulu u kuću.

Osim što privlači sreću, ova biljka je vrlo dekorativna, a uz to još i pročišćava vazduh, pa je dobro imati je u prostoriji u kojoj provodite najviše vremena.

Japansko drvo, drvo novca, krasula sve su to nazivi za biljku čije je latinsko ime Crassula ovata. Mogu se čuti još i nazivi žad biljka ili drvo žada. Rodom je iz Južne Afrike i Mozambika. Naziv je dobila po debelim, mesnatim listovima koji podsećaju na kovanice.

Krasula je sukulentna biljka, što znači da ima debele lisove u kojima se skladišti voda. Njeno stablo je zimzeleno. Najčešće dostiže visinu do 1,5 m.

300989-1576749749cvet-f

Ovalni listovi rastu duž cele grane. Ako je izloženo jakoj sunčevoj svjetlosti lišće može po rubovima dobiti crvenkastu nijansu.

Krasula biljka cveta tokom zime sve do proleća, cvjetovi su bijeli i blijedo žuti, vrlo prijatnog mirisa i zvezdastog oblika.

Njega krasule je veoma jednostavna i ne zahteva posebno veliku pažnju, pa je i početnici mogu uspješno uzgajati. Veoma je otporna, podnosi sušu i može preživeti čak i ako niste sasvim brižni i ne zalivate je redovno.

Treba je staviti na osunčano mjesto i pobrinuti se da nije direktno izloženo sunčevim zracima.

Za dobro zdravlje ove biljke važno je da redovno ukljanjate osušene grančice i lišće. Listove drveta novca obrišite svakog meseca krpom koja je nakvašena vodom sobne temperature.

Izvor: novi.ba

Related posts

NIKADA VEĆI UROD: Prestanite kupovati bijeli luk, uzgojite ga kod kuće na ovaj način i imat ćete ga u izobilju

U R

RUKE I NOGE SU VAM STALNO HLADNE? A NIJE PROBLEM SA CIRKULACIJOM: Evo od čega bolujte, ODMAH REAGUJTE!

U R

KAKO UKISELITI KUPUS NA JEDNOSTAVAN NAČIN: Ovaj recept je omiljen svakoj DOMAĆICI, a uspijeva i početnicima!

U R

Leave a Comment