17.4 C
Sydney
19. siječnja 2021.
Zanimljivo

DJEVOJKE KOJE NE TREBA ŽENITI”, PRONAŠLI SU UPUTSTVO ZA MUŠKARCE IZ 1923. Evo koje žene TREBA Izbjegavati

Na Facebook stranici Retroteka osvanulo je nekoliko fotografija knjige iz 1923. godine koje su privukle mnogo pažnju, piše Avaz.

Naime, radi se o knjizi naziva “Djevojke koje ne treba ženiti: Opomene i savjeti” u kojoj autor momcima željnim braka ukazuje na osobine djevojaka koje nisu prikladne za udaju.

– Ova knjiga u prvom redu sadrži: opomene i sajvete za prvu ljubav, iznosi mane i vrline i sposobnosti mladih za ulazak u bračni život – navodi se na samom početku, a tu stoji i napomena da je knjiga prevedena na nekoliko jezika i da je prodata u 200.000 primjeraka.

retro1

Foto: Retroteka

Knjiga nudi u današnje vreme pomalo bizarne savete oko toga kako izabrati djevojku za brak i na što posebno obratiti pažnju.

Za čovjeka je zakon da se ne ženi djevojkom iz familija:

1. gdje nema muških nasljednika,

2. kojima je gusta dlaka na tijelu

3. koje naginju hemoroidima, lošem varenju, otečenih nogu. Ali čovjek može da se oženi i devojkom koja ima par sestara. Ali ako je jedina, tu su slabi roditelji i to je izumiruća familija – navodi se na jednom mjestu.

Autor upozorava i na žene čija je inteligencija ravna nuli”. Ilustracija nosi naslov: “Šest profila glupih djevojaka”.

retro2

Foto: Retroteka

Pratioci Retroteke pokazali su veliki interes za ovu knjigu, a neko je u komentarima ostavio i fotografiju muške verzije, objavljene iste godine od istog autora, piše Avaz.

Izvor: novi.ba

Related posts

“Sinoć sam napravio ogromnu grešku u životu…”

U R

“U inostranstvu sam sa dečkom”

U R

“Duže vrijeme već sumnjam da ima nešto između mog najboljeg druga i moje djevojke al sam bio ubijeđen da tripujem”

U R

Leave a Comment