ONA PRSKA SMJESU OD 2 SASTOJKA PO POVRĆU I ŠTETOČINE NESTAJU, A BILJKE BRŽE RASTU: Ne bacajte pare na skupe proizvode, OVO ĆE VAS SPASITI - Saznajvise
8.5 C
Sydney
1. lipnja 2020.
Lifestyle

ONA PRSKA SMJESU OD 2 SASTOJKA PO POVRĆU I ŠTETOČINE NESTAJU, A BILJKE BRŽE RASTU: Ne bacajte pare na skupe proizvode, OVO ĆE VAS SPASITI

Mnoge probleme u bašti možete da riješite na jednostavan način – upotrebom praška za pecivo! U nastavku pročitajte koji su to problemi, vjerujemo da će vam biti od koristi.

GLJIVICE

Pomiješajte četiri kašičice praška za pecivo sa oko četiri litre vode i dobićete domaći preparat za ubijanje gljivica na vašim biljkama. Sigurno ima manje hemikalija nego onaj kupovni.

KUPUSNI CRVI

Izmiješajte iste količine praška za pecivo i brašna i mješavinom pospite biljke, poput kupusa, brokolija. Crvi će uginuti.

ZA CVIJEĆE

Za cvijeće koje voli alkalno zemljište, kao što su begonije i hortenzije, napravite sljedeću mješavinu. Stavite kašičicu praška za pecivo u vodu i zalivajte ovo cvijeće. Ova mješavina pomoći će ovim biljkama da ljepše rastu i bolje cvjetaju.

prasak1

PUŽEVI

Ako imate problema sa puževima koji jedu i uništavaju vaše biljke, postoji brzo rješenje. Uzmite malo praška za pecivo i pospite po puževima, vrlo brzo će uginuti. Pazite samo da ne oštetite listove biljaka.

KOMPOST

Ukoliko vam se kompost usmrdio, pomoći će vam prašak za pecivo. Dodajte kesicu ili dvije u kompost i poslije kraćeg vremena smrad će polako da nestane.

ZA SAKSIJE

Prije nego što u saksije stavite zemlju, premažite je iznutra tankim slojem praška za pecivo. Ovo će doprinijeti da vaše biljke duže ostanu svježe u saksiji.

MRAVI

Jednostavno ovaj prah prospite na mravinjak. Nakon pola sata, sipajte i malo sirćeta i mravi će uginuti, pišu “Novosti“…

Izvor: novi.ba

Related posts

SVRBI VAS TIJELO NAKON TUŠIRANJA I POJAVE VAM SE CRVENE FLEKE? Ovo morate znati!

U R

PILA JE SVAKO JUTRO OVO U 8 SATI I SMRŠALA DO NEPREPOZNATLJIVOSTI: Napitak koji uništava višak na stomaku BRZINOM MUNJE!

U R

NIKAD VIŠE NEĆETE VIDJETI PAUKE, BUBE I VOĆNE MUŠICE ! Samo posadite ovu biljku u svojoj kući!

U R

Leave a Comment