RUKE SU MI BILE ODVRATNE, ZBOG GLJIVICA NISAM MOGLA NI DA KUHAM, GADILO MI SE: Onda sam pronašla ovaj RECEPT, NESTALE SU ZA DAN! - Saznajvise
19.5 C
Sydney
26. veljače 2020.
Lifestyle

RUKE SU MI BILE ODVRATNE, ZBOG GLJIVICA NISAM MOGLA NI DA KUHAM, GADILO MI SE: Onda sam pronašla ovaj RECEPT, NESTALE SU ZA DAN!

Osim što estetski ne izgledaju lijepo, gljivice na noktima u jednom trenutku počnu predstavljati i ozbiljan zdravstveni problem.

Njihovo uklanjanje može biti skup i dugotrajan proces, pa pre nego se odlučite za industrijske proizvode probajte s ovim, prirodnim, lijekom.

Za kokosovo ulje se kaže da je snažan lijek za gljivice na noktima jer ima antifungalna svojstva i visoku razinu masnih kiselina srednjeg lanca. Koristite djevičansko, hladno prešano organsko ulje kako biste dobili najbolje rezultate, izbjegavajte one komercijalne.

nokti-gljivice

Postupak:

Prije svega dobro očistite stopalo. Onda, uzmite veću količinu kokosovog ulja i razmažite ga preko noktiju i okolne kože. Ponovite ovaj proces najmanje tri puta dnevno.

Također, može vam pomoći i obična stvar iz kuhinje. Riječ je o običnom jogurtu.

Jednostavno, samo trebate potopiti noge u jogurt. Kada se noge osuše, operite ih hladnom vodom.

Soda bikarbona je također vrlo korisna u lečenju ovog zdravstvenog problema. Pomešati sodu bikarbonu i hladnu vodu u meri 1:3 pa nanesite na vaše prste i ostavite tako nekoliko minuta.

Izvor: novi.ba

Related posts

DONOSI NESREĆU I BOLEST! Evo ZAŠTO ne smijete da nosite POLOVNU GARDEROBU, bolje kupite NOVU!

U R

ZA OVAJ SOK KAŽU DA DIŽE IZ MRTVIH, A PRAVI SE ZA DVA MINUTA: Tajna je u jednom sastojku, vraća snagu i LIJEČI RAK!

U R

VEČERAS PRIJE SPAVANJA STAVITE BIJELI LUK POD JASTUK: Kad se probudite desiće vam se 3 NEVJEROVATNE STVARI!

U R

Leave a Comment

15 + twenty =