RUKE I NOGE SU VAM STALNO HLADNE? A NIJE PROBLEM SA CIRKULACIJOM: Evo od čega bolujte, ODMAH REAGUJTE! - Saznajvise
25.8 C
Sydney
25. siječnja 2020.
Lifestyle

RUKE I NOGE SU VAM STALNO HLADNE? A NIJE PROBLEM SA CIRKULACIJOM: Evo od čega bolujte, ODMAH REAGUJTE!

Hladni prsti na rukama i nogama prilično su česta pojava, osobito kod žena i ne moraju označavati ništa značajno. No, to može biti i znak ozbiljnijih zdravstvenih problema. 

Dijabetes

Osim što su vam često hladne ruke, ponekad u dlanovima i stopalima osjećate trnce – to mogu biti prvi znakovi dijabetesa. Posljedice se mogu odraziti na krvnu sliku, ali i živčani sustav.

Štitna žlijezda

Usporen rad štitne žlijezde dovodi do usporavanja metabolizma, a često je praćen hladnim dlanovima i stopalima. Umor, nevoljkost, česta pospanost, usporenost tijela i pokreta te slabo podnošenje visokih temperatura nedvojbeni su znakovi ovog poremećaja.

Slabokrvnost

Uz hladne prste na rukama i nogama često vas hvata umor, glavobolja i malaksalost – u slučaju da vam se to događa, vrijeme je da provjerite krvnu sliku jer vam možda nedostaje željeza. Ono je glavni sastojak hemoglobina, molekula koje prenose kisik u krv i daju joj crvenu boju. Hladni ekstremiteti stoga mogu biti znak anemije, odnosno slabokrvnosti.

Stres

I stres može biti uzrok hladnih ruku i nogu. On pojačava adrenalin koji pak sužava krvne žile i slabi cirkulaciju pa su ruke i noge hladnije.

Izvor: novi.ba


Related posts

BILO ME STID DA OBUČEM SANDALE, MUKU SAM MUČILA SA GLJIVICAMA NA NOKTIMA: Stavljala sam samo OVO, nestale su kao rukom odnesene!

U R

UZELA JE LIST KISELOG KUPUSA I STAVILA NA LICE: Kad je prošlo 15 minuta, nije mogla da vjeruje u ono što vidi

U R

Ruski travar PRONAŠAO LIJEK ZA RAK, onda mu ga je farmaceutska industrija ZABRANILA! Procurio recept, preuzmite ga dok ponovo nije UKINUT

U R

Leave a Comment

seventeen + 12 =