13.2 C
Sydney
10. srpnja 2020.
Lifestyle

RUKE I NOGE SU VAM STALNO HLADNE? A NIJE PROBLEM SA CIRKULACIJOM: Evo od čega bolujte, ODMAH REAGUJTE!

Hladni prsti na rukama i nogama prilično su česta pojava, osobito kod žena i ne moraju označavati ništa značajno. No, to može biti i znak ozbiljnijih zdravstvenih problema. 

Dijabetes

Osim što su vam često hladne ruke, ponekad u dlanovima i stopalima osjećate trnce – to mogu biti prvi znakovi dijabetesa. Posljedice se mogu odraziti na krvnu sliku, ali i živčani sustav.

Štitna žlijezda

Usporen rad štitne žlijezde dovodi do usporavanja metabolizma, a često je praćen hladnim dlanovima i stopalima. Umor, nevoljkost, česta pospanost, usporenost tijela i pokreta te slabo podnošenje visokih temperatura nedvojbeni su znakovi ovog poremećaja.

Slabokrvnost

Uz hladne prste na rukama i nogama često vas hvata umor, glavobolja i malaksalost – u slučaju da vam se to događa, vrijeme je da provjerite krvnu sliku jer vam možda nedostaje željeza. Ono je glavni sastojak hemoglobina, molekula koje prenose kisik u krv i daju joj crvenu boju. Hladni ekstremiteti stoga mogu biti znak anemije, odnosno slabokrvnosti.

Stres

I stres može biti uzrok hladnih ruku i nogu. On pojačava adrenalin koji pak sužava krvne žile i slabi cirkulaciju pa su ruke i noge hladnije.

Izvor: novi.ba


Related posts

SIPALA JE SODU BIKARBONU U LAVOR S MLIJEKOM, PA ZAMOČILA NOGE Nije mogla vjerovati svojim očima, EVO ŠTA SE DESILO (VIDEO)

U R

RIJEŠILA SAM SE KURJEG OKA ZA SAMO 2 DANA: Ovaj stari i pouzdani recept daje učinkovite rezultate ODMAH!

U R

DONOSI NESREĆU I BOLEST! Evo ZAŠTO ne smijete da nosite POLOVNU GARDEROBU, bolje kupite NOVU!

U R

Leave a Comment