Ona je supermama i heroj za mnoge majke: Ima čak 16. djece, ali je stvorila sistem u kući da sve funkcioniše bez problema i sa time izaziva divljenje širom svijeta (VIDEO/FOTO)

0
175

Postoje tako neki ljudi, osobe, ženske i muške, koji samom svojom pojavom ispune pozitivnom energijom svaku prostoriju u koju uđu i koji na svaki način pokazuju da život može da bude veoma lijep i sretan čak i kada je veoma komplikovan i pomalo čudan.

Postoje tako neki ljudi, osobe, ženske i muške, koji samom svojom pojavom ispune pozitivnom energijom svaku prostoriju u koju uđu i koji na svaki način pokazuju da život može da bude veoma lijep i sretan čak i kada je veoma komplikovan i pomalo čudan.

U ovome članku govorimo o jednoj zaista nevjerojatnoj ženi koja ima čak 16. djece i koja s po svakoj osnovi može nazvati herojem, i super mamom, jer bez obzira na sve uspijeva sa svima njima da izađe na kraj i da ima sasvim lijep i organizovan život.

Njeno je ime Jeni Boneli i dolazi iz Australije i mama je u jednoj od najbrojnijih porodica na svijetu.

Ona je i sama u razgovoru sa medijima priznala kako je uvijek sanjala o velikoj porodici, ali kako je koje dijete dolazilo na ovaj svijet i u porodicu, tako su se stvarale nove obaveze, pa se mnogi sa pravom pitaju koja je njena tajna organizacije da sa tolikom djecom oko sebe sve funkcionira besprijekorno.

Svi oni žive u velikoj kući, a neka od njene djece su se već i odselila iz porodičnog doma, ušli u brakove i zasnovali svoje porodice, tako da je u kući sada 23. djece i svako od njih ima svoje obaveze koje mora svakodnevno da obavlja. Tako je ova majka napravila i plan rada i obaveza za svakoga člana porodice i sveto na neki način izgleda zaista ozbiljno i formalno, tako da u šali svi oni znaju reći da su svi oni jedna mala kompanija koja za sada veoma dobro posluje.

Neki od članova porodice rade samo određene poslove, pa tako na primjer Jeni rijetko kuha jer to veoma dobro radi njena kćerka koja ima 12 godina i kojoj je i želja da nekada postane profesionalna kuharica i da sama nekada vodi svoj restoran u kojem bi ugošćavala velike porodice.

Kod ostalih poslova postoji raspored, tako da se sva djeca mijenjaju kod poslova koji se tiču čišćenjem, usisavanja, pranja suđa i veša, dok najmlađi članovi za sada samo moraju da pospreme nered koji ostave iza sebe sa svojim igračkama. Interesantno je to da je sve isplanirano savršeno, tako da sva djeca imaju sasvim dovoljno vremena tokom dana i za školu, i za učenje, ali i za izlaske.

Izvor: biscani.net

LEAVE A REPLY