NIJE SAMO ŠMINKA: Ovo morate uraditi pre nego što se NAŠMINKATE, a za ovu FAZU niste još ni čuli!

0
230

Savršena!

Kako bi vaša šminka izgledala savršeno, nije dovoljno da poznajete tehnike šminkanja i da samo nanesete kozmetiku. Da bi ten izgledao besprekorno, najpe lice morate ga pripremiti za šminku, a ovaj proces se sastoji od nekoliko faza.

Najpre je neophodno da lice očistite od svih nečistoća i predhodnog sminkanja. Očistite lice micelarnom vodom, potom se umijte penom za umivanje. Blago prosušite kožu lica tapkanjem peškirom.

Hidratacija

Pre šminkanja je bitno da licu obezbedite vlažnost. Nakon umivanja, na vlažnu kožu nanesite tonik koji hrani kožu, a potom hranljivu kremu. Preporuka je da u zimskim danima koristite masnije kreme, jer je to koži neophodno. Nakon toga nanesite kremu za predeo oko očiju, a onda napravite pauzu. Tako dajete vreme koži da upije i hidrira se.

Skidanje sminke

Foto: Profimedia

Šminkanje

Onda možete započeti proces nanošenja šminke, dakle kada je lice čisto i hidrirano. Savet plus je da sav pribor za nanošenje šminke redovno perete i održavate jer se na njemu zadržavaju bakterije koje ne želite na svom licu.

Korjanska metoda

Za kraj imamo savet plus, ali samo za hrabre dame. Dakle, kada završite sa šminkanjem, nemojte koristiti fiksator za šminku. Metoda devojaka iz Koreje je mnogo adekvatnija, a sigurno ste primetile kako savršen ten imaju. Evo o čemu se radi. Nakon šminkanja, one spuste lice u posudu sa ledenom vodom. Tako se pore sužavaju, a šminka je fiksirana, naravno pod ulovom da ste koristili vodootpornu maskaru.

Izvor: srbijadanas.com

LEAVE A REPLY