IZBELITE ZUBE U KUĆNOJ VARIJANTI! Ovo su NAJZDRAVIJI načini za BRZ i EFIKASAN put do blistavog OSMEHA!

0
64

Rezultati koje možete postići ovim metodama izbeljivanja neće biti isti kao oni koji se dobijaju u stomatološkim ordinacijama

Danas je izbeljivanje zuba jedna od najčešćih usluga koje se pružaju u stomatološkim ordinacijama širom sveta. Želja ljudi za blistavo belim zubima dovela je do usavršavanja raznih tehnika kojima se zubi mogu izbeliti.

Ono što garantuje sigurne, dugotrajne i pre svega efikasne rezltate jeste izbeljivanje koje je vođeno od strane stručnog lica. Međutim, želja za belim zubima je starija od popularnih metoda za izbeljivanje zuba.

U tekstu ćemo vam otkriti male tajne kojima možete izbeliti zube prirodnim putem, sa sastojcima koje svako od nas ima u svom domaćinstvu.

Rezultati koje možete postići ovim metodama izbeljivanja neće biti isti kao oni koji se dobijaju u stomatološkim ordinacijama, ali svakako će vašim zubima dati svežinu i ukloniti površne mrlje sa zuba.

Kako izbeleti zube sodom bikarbonom?

Izbeljivanje zuba sodom bikarbonom je jedan od najčuvenijih prirodnih načina beljenja zuba. Soda bikarbona je sastavni deo svakog domaćinstva.

Mrlje na zubima koje su nastale konzumiranjem kafe, crvenog vina ili su posledica dejstva katrana iz duvana lako mogu biti eliminisane dejstvom sode bikarbone. Kada se soda bikarbona pomeša sa vodom dovodi do stvaranja slobodnih radikala koi deluje na mrlje na zubma i eliminišu ih.

Sodu bikarbonu u svrhu izbeljivanja zuba možete upotrebiti na više načina, međutim najjednostavnije je da blago vodom ovlažite svoju četkicu za zube, a zatim je umočite u prah sode bikarbone.

Perite zube oko dva minuta temeljno, vodeći računa da pređete preko svih površina zuba, a nakon toga isperite. Takođe, sodu bikarbonu možete pomešati sa pastom za zube, napraviti homogenu smesu i nanositi na zube i temeljno ih prati.

Sa sodom bikarbonom možete pomešati i kašičicu soli koja će svojim abrazivnim svojstvima pojačati dejstvo sode bikarbone.

Jedna od najčešćih mešavina jeste mešavina sode bikarbone i soka od limuna.

Potrebno je pomešati malo praha sode bikarbone i soka od limuna. Zatim tu masu nanesite na zube, sačekajte 3 minuta i zatim isperite hladnom vodom.

Dejstvo ove smese se objašnjava time da limunska kiselina blago nagriza gleđ zuba i omogućava bolje dejstvo sode bikarbone. Ovaj način beljenja zuba ne treba da ponavljte više od jednog puta nedeljno zbog mogućnosti oštećenja zubne gleđi.

Kao posledica oštećenja gleđi dolazi do preosetljivosti zuba i povećanja rizika za nastanak karijesa.

Izvor: espreso.rs

LEAVE A REPLY