Dječak pogriješio na treningu, trener ga kaznio udaranjem nogom u glavu (VIDEO)

0
545

Ruski mediji došli su u posjed uznemirujućeg videosadržaja na kojem trener borilačke vještine kudo nogom u glavu udara dječaka, ujedno i svog učenika.

Ime trenera koji je napravio ovaj sramotni potez je Ivan Kirilko, a on je bio trener kudo kluba u jednom gradu blizu Moskve. Nakon što je video postao javan i viralan, čini se da je Kirilkova trenerska karijera već sada završena.

Incident se dogodio nakon što je jedan od dva dječaka koji su zajedno trenirali otišao na pogrešnu stranu tatamija, a zbog tog njegovog poteza dobio je žestok udarac nogom u glavu.

Prema pisanju ruskih medija, ovaj incident se dogodio u martu ove godine, ali je tek sada izašao u javnost kako bi čitava Rusija vidjela jedan od najskandalozijih sportskih poteza u 2018. godini.

Kudo savez Rusije je suspendovao ovog trenera, ali bi se u ovaj slučaj mogla uključiti i policija, zbog čega bi mogao dobiti ogromnu novčanu, ali i zatvorsku kaznu. Roditelji ovog dječaka nisu podigli tužbu protiv trenera jer je obećao dati otkaz, što nije napravio.

Ruski mediji također su prenijeli da je devetogodišnji dječak prošao bez teških posljedica i da je odmah nakon ovog treninga odvezen u bolnicu.

Izvor: klix.ba

LEAVE A REPLY