Prije nego je mlada Amela Tuke izgovorila sudbonosno "Da" tražila je ovo od njega, a on je zaplakao - Saznajvise
20.9 C
Sydney
20. listopada 2019.
Magazin

Prije nego je mlada Amela Tuke izgovorila sudbonosno “Da” tražila je ovo od njega, a on je zaplakao

Danas je održano šerijatsko vjenčanje Amela Tuke i njegove izabranice Amine Pivić u Sejmenskoj džamiji u Zenici. Vjenčanje je obavio imam Safet ef. Husejnović.

U skladu sa islamskim propisima mlada ima pravo da traži mehr, poklon koji je musliman dužan dati ženi prilikom sklapanja braka.

Amina je pred svjedocima kazala kako ona od Amela kao vjenčani dar traži suru Mulk.

screen-shot-10-12-19-at-08-11-pm– Od mladoženje tražim suru Mulk – kazala je mlada Amina.

Prisutni su njene riječi dočekali sa oduševljenjem, a Amel je zaplakao.

screen-shot-10-12-19-at-08-10-pm

– Amina je tražila suru Mulk ili suru Tebareke koja sadrži 30 ajeta. Božiji Poslanik je za ovu suru rekao: Ko je bude svaku noć učio, ta će se sura za njega zauzimati za njega na Sudnjem danu, ta će ga sura spasiti od kaburskih azaba – kazao je efendija, te je upitao Amela da li prihvata tu suru kao vjenčani dar što je izazvalo smjeh prisutnih, a Amel je potvrdio, prenosi Faktor.

screen-shot-10-12-19-at-05-55-pm

Nakon toga imam je upitao Amela da li pristaje na sklapanje braka sa Aminom uz mehr da će naučiti suru Mulk, koja sadrži 30 ajeta. Amel i Amina su potvrdili pred svjedocima da žele stupiti u brak.

Nakon čina vjenčanja uslijedilo je učenje ašereta, tekbira i dove, a potom i čestitanje mladencima.

Izvor: novi.ba

Related posts

Poznata turbo folk pjevačica BACILA MIKROFON i posvetila se vjeri! Nikada je ne biste prepoznali: Nosi HIDŽAB i obavila je HADŽ! Stidi se onoga što je prije bila?!

U R

CIJELA SRBIJA U ŠOKU, PRIJE SAMO 15 SATI OGLASIO SE NA INSTAGRAMU: Ovo je posljednja objava TRAGIČNO NASTRADALOG GRUA! (FOTO)

U R

CIJELI INTERNET PRIČA O POTEZU MARIJE ŠERIFOVIĆ, SVE JE IZNENADILA: “Dajte mi broj od tih ljudi, sad ću to da riješim..”

U R

Leave a Comment

2 × four =